22-24 квітня в Маріуполі відбулась Національна Рада зони Україна-Молдова

22-24 квітня в Маріуполі відбулось засідання Національної Ради зони Україна-Молдова. Гостинна громада вайшнавів Маріуполя приймала лідерів Руху ІСККОН з великим ентузіазмом і відданістю.

Концепція зборів Національної Ради передбачає перш за все можливість для спілкування лідерів між собою, навчання, обговорення бачення і стратегічного мислення, а також садгу-санґу, тобто спільне обговорення книг Шріли Прабгупади. Відповідно до бачення Шріли Прабгупади, адміністративні рішення повинні перш за все прийматися на місцевому рівні місцевими лідерами.

Під час засідань Ради в Маріуполі лідери Українського й Молдавського ІСККОН обговорили важливі теми. Найважливіші тези ми наводимо нижче:

Резолюції Керівної Ради ІСККОН

Члени Національної Ради обговорили резолюції Керівної Ради ІСККОН, прийняті на засіданнях в Маяпурі в лютому-березні 2016 року.

Резолюції Керівної Ради розміщуються на сайті http://gbc.iskcon.org/gbc-resolutions/

Жити відповідно до нашої філософії

Філософія свідомості Крішни і наше ставлення до навколишнього світу представлені в першій шлоці Ішопанішаду: «Все живе і неживе в межах всесвіту належить Господу і контролюється Їм. Виходячи з цього кожен повинен приймати те, що виділено йому як його долю, і не претендувати на більше, добре розуміючи, кому все належить». На основі цього бачення Шріла Прабгупада говорив про те, що наш ідеал – це просте життя і піднесене мислення.

З огляду на екологічну, соціальну і економічну кризи, просте життя, що проявляється в тому, що віддані можуть вирощувати свої власні продукти харчування і піклуватися про корів, стає все більш актуальною. Для реалізації цієї програми не обов’язково жити в селі, багато відданих мають невелику присадибну ділянку, навіть живучи в місті або передмісті. Ділянка в 1,5-2 або 3 сотки може бути дуже ефективно використана для вирощування зелені, огірків, помідорів та інших культур, що дає великий економічний ефект і забезпечує здоровою екологічно чистою їжею.

Економічний розвиток — це, перш за все доля Ґріхастг, а не брагмачарі, тому бажано, щоб проповідники і лідери враховували це в своїй проповіді.
Дбайливе ставлення до ресурсів, які нам виділив Господь, означає раціональне використання відходів (харчових — для удобрення грунту, інших — для інших потреб), очищення стічних вод, дбайливе використання існуючого в наявності ресурсу чистої води, повітря, правильний вибір будівельних матеріалів для будівель, а також екологічне використання землі.

Чи не застаріло чисте віддане служіння?

Обговорення полягало в аналізі вибору моделі розвитку громади. Лідери зійшлися на думці, що найголовніше, розвивати близькі відносини в громаді і дух добровільного служіння, аніж намагатися наймати людей за гроші. Ця модель розвитку вимагає більшої кваліфікаціі лідера як проповідника, але забезпечує чистоту відносин і мотивацій в діяльності.

Шикша поза ІСККОН

Основою для цього обговорення стала добірка резолюцій Керівної Ради ІСККОН (GBC), що стосуються відносин відданих ІСККОН з представниками інших релігійних організацій, перш за все вайшнавскіх. Основою для спілкування має бути повага, разом з тим, відповідно до бачення Шріли Прабгупади, лідери ІСККОН не повинні допускати прозелітизму.

Офіс Омбудсменів

Нещодавно, Київ відвідав Враджа Вігарі прабгу, директор офісу ISKCON Resolve, депертаменту допомоги у вирішенні конфліктів. Враджа Вігарі прабгу є великим фахівцем у вирішенні конфліктів, відомим у світі навіть за межами Руху ІСККОН.
Враджа Вігарі прабгу провів навчання для групи відданих з метою підготувати їх для такого важливого служіння медіаторів і омбудсменів.
Тепер для вирішення конфліктів існує група медіаторів в складі Департаменту юстиції ІСККОН України-Молдови. Телефон керівника Департаменту Враджа Ґопал прабгу: +38 (067) 236 06-24.

 

 задати питання

ВВЕДІТЬ ВАШЕ ПИТАННЯ