Марафон Прабгупади — діяльність від чистого серця

Грудень вже настав. Для кожного відданого Крішни це особливий місяць. Адже саме зараз почався щомісячний марафон з розповсюдження книг Шріли Прабгупади. Історія його покрита таємницею. Невідома точна дата початку цього дивного явища.

Шріла Ніранджана Свамі, згадуючи про це, називає 1972 або 1973 рік. Шріла Прабгупада не давав спеціальних вказівок: ось, мовляв, з понеділка починаємо. Він завжди був радий, якщо віддані шукали нові шляхи розширення санкіртани Господа Чайтаньї. А що може бути краще за духовні знання. Адже книги завжди залишаються з нами. Приємна зустріч може з часом забутися і втратити новизну. А книги, особливо духовні, написані відповідно до багатовікової традиціх, здатні змінити життя читача на краще.

Як марафон став називатися ім’ям Ачар’я-засновника ІСККОН

Спочатку ця акція з розповсюдження книг називалася Різдвяної. Оскільки вона почалася в Америці, з її стійкими християнськими традиціями, то назва пішла від свята Різдва, який відзначають в кінці грудня. Після відходу Шріли Прабгупади в 1977 році грудневий марафон в його честь знайшов свої масові форми, що зберігаються і понині. І трохи пізніше він став іменуватися Марафон Прабгупади. На відданих, які виходять на вулиці з книгами в цей місяць, виливається особливе благословіння Крішни.

Навіщо поширювати книги Свідомості Крішни

«Поширення книг і журналів Руху Харе Крішна – найголовніша наша діяльність. Без книг наша проповідь не матиме стійкого фундаменту». Це Шріла Прабгупада сказав ще в 1971 році, а через кілька років його прохання було втілено практично. Запрошуємо всіх відданих і прихожан взяти участь в цьому дивовижному святі – марафоні з розповсюдження книг Прабгупади!

 задати питання

ВВЕДІТЬ ВАШЕ ПИТАННЯ