Постанова GBC про відзначення 1000-річчя від Дня народження Рамануджачарйі по всьому світу.

 

Шрі Рамануджачарйа, великий вайшнавський святий, який жив з 1017 по 1137 рр., не вимагає представлення, особливо серед послідовників Господа Вішну. За вайшнавский календарем, день народження святого відзначатиметься у всьому світі 1 травня 2017 року.

Хоча з часу приходу у цей світ Шрі Рамануджачарйі пройшло майже тисячу років, час не применшив значимості вчення і досконалість життя святого. Сьогодні мільйони людей Південної Індії і весь західний світ слідують його настановам у своїй духовній практиці і релігійних прагненнях. В багатьох частинах планети ІСККОН має тісні дружні зв’язки з сампрадайею Шрі-вайшнавів.

Наші Гауді-ачарйі: Шріла Джива Госвамі, Шріла Вішванатха Чакраварті Тхакур, Шріла Бгактівінода Тхакур і Шріла Бгактісіддханта Сарасваті Тхакур неодноразово зверталися до вчення і життя Шрі Рамануджі в своїх коментарях на священні Писання. Шріла Прабгупада також використовував праці святого, в тому числі при написанні коментарів до «Бгагавад-Гіти як вона є».

У місці явлення Шрі Рамануджачарйі, відділення ІСККОН в Шріперумбудурі і Канчипурамі (Південна Індія), в березні, провели грандіозний фестиваль, який тривав 10 днів і зібрав видатних святих, лідерів, саннйасі (відречених людей) з усього світу.

Дотримуючись традиції наших ачарйів і керуючись тим, що прославлення Шрі Рамануджачарйі в ІСККОН буде великим внеском у зміцнення багаторічних дружніх відносин зі світовим співтовариством Шрі-вайшнавів, а також приводом отримати милість великого святого, і щоб гідно відсвяткувати по цілому світові 1-го травня 2017 року день явлення Шрі Рамануджачарйі,

ПОСТАНОВЛЯЄМО:

У центрах ІСККОН по цілому світові провести захід «Глобальне святкування Сахасрабді Шрі Рамануджачарйі», починаючи з 1 травня, і можливо протягом всього 2017 року. У програмі свята повинні бути передбачені відповідні події і прославляння особистості цього незвичайного, шанованого святого в нашій історії.

Беручи вищезазначене до уваги, 30 квітня 2017 року, в Київському храмі свідомості Крішни, пройде свято на честь 1000-річчя від дня народження великого святого Шрі Рамануджачарйі. Запрошуються всі бажаючі. Програма розпочнеться о 13.30.

 задати питання

ВВЕДІТЬ ВАШЕ ПИТАННЯ