Божества Шрі Шрі Радха-Мадхава відтепер у Києві

Божества Шрі Шрі Радга-Мадгава відтепер у Києві

З 4 по 7 серпня у Києві відбулася грандіозна подія, яку з нетерпінням чекали всі послідовники товариства свідомості Крішни. До нас прийшли Їх Світлості Шрі Шрі Радга-Мадгава. Саме такі імена були обрані для головних Божеств Київського храму Свідомості Крішни. Церемонія відбулася у супроводі досвідчених брахманів, запрошених із Індії. Важко оцінити важливість цієї події для всієї української спільноти відданих Крішни. Поклоніння Божествам Радгі і Крішни вважається найбільш відповідальним служінням, що здійснюються з пишністю і дотриманням високих стандартів.

Сам фестиваль встановлення Божества тривав 4 дні. На ньому були присутні почесні гості: Їх Святості Шріла Ніранджана Свамі, Шріла Нітай Чайтанья Госвамі, Дгірашанта дас Госвамі і Його Милість Мадгавананда прабху. Втім це були не просто гості, а активні учасники нашого свята, вони ділились з усіма присутніми вищою мудрістю Вед, співали кіртан, поклонялися Божествам.

Основна подія, закликання життєвої сили в Божества і наречення іменами, відбулася в неділю. Тоді ж пройшла абгішека, тобто обмивання Божеств медом, молоком, йогуртом, гхі та ін. Перед святкуванням індійські брахмани-жреці провели яг’ю – вогняне жертвоприношення. Зазвичай такого роду церемонії проводяться у випадках виняткової важливості. Вони несуть у собі очисний ефект і гарантують сприятливі результати.

Після абгішеки невелику лекцію прочитав Й.С. Шріла Ніранджана Свамі. Він розповів про важливість поклоніння Божествам Крішни, про те, що кожен прихожанин, а не тільки навчений жрець (пуджарі), може брати участь у поклонінні своїм служінням. Наприклад, прибиранням у храмі, чищенням овочів, оспівуванням святих імен та іншими видами відданого служіння.

Увечері відбулося перше богослужіння Шрі Шрі Радга-Мадгаві – араті, яке провів Й.М. Ач’юта Прія прабгу. Всім присутнім у храмі роздавали квіти та солодощі, підносили вогняну лампаду, а в кінці церемонії, зверху посипався дощ із пелюсток троянд. Не інакше, як напівбоги відзначили це свято своєю появою.

Давайте ж помолимось і попросимо наших Божеств про благословення. Щоб ми й надалі служили Богу з щирістю і ентузіазмом під керівництвом Шріли Прабгупади і його довірених учнів, духовних вчителів. Щоб ми завжди були вірні своїм ідеалам і ні на мить не залишали цю діяльність, віддане служіння Господу Крішні, на благо всіх живих істот.

Пропонуємо вашій увазі фотозвіт з цього чудового свята.

Божества Шрі Шрі Радха-Мадхава відтепер у Києві
 задати питання

ВВЕДІТЬ ВАШЕ ПИТАННЯ