В Києві пройшла міжнародна науково-практична конференція на тему: ”Релігійна свобода: актуалізація сімейних цінностей”

21-22 вересня 2018 року, в Києві, з ініціативи відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г.С.Сковороди та департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України, відбулася міжнародна науково-практична конференція на тему: ”Релігійна свобода: актуалізація сімейних цінностей”.  В ній, разом з представниками органів державної влади, Міністерств культури, соціальної політики, юстиції, освіти і науки, молоді і спорту,  Всеукраїнських релігійних об`єднань, релігієзнавців і вчених взяли участь представники Товариства свідомості Крішни,  Ач`юта Прія дас і Абгінандана дас.

Головна мета цього заходу — привернення уваги суспільства до відновлення культури відповідального батьківства в Україні, популяризації сімейних цінностей. Впродовж конструктивного діалогу учасники конференції поглибили розуміння  тенденцій розвитку сучасної сім`ї, причин виникнення в ній проблем та їх  впливу, як на саму сім`ю, так і на все суспільство, а також обмінялися практичним досвідом у створенні міцної сім`ї й попередженні розлучень, сирітства, абортів, нечистих звичок, проявів різних видів насильства.

Досвідом вирішення вищезазначених проблем в громадах Товариства свідомості Крішни в Україні  поділився  Абгінандана дас. Він зазначив, що питання міцної сім’ї, культури відповідального батьківства і материнства є пріоритетним в свідомості Крішни. Родина в свідомості Крішни — це не просто якась відокремлена одиниця громади: тато, мама, діти, а це — велика сім’я, поняття, яке поширюється для взаємодопомоги, підтримки і натхнення на всю спільноту. Особливо почесне  місце в свідомості Крішни займає жінка, мати. Жінці віддається все найкраще. Вона може бути всебічно захищена тільки в законному шлюбі. Мама є першим учителем для дитини, тато — другим, а духовний наставник — третім. Діти можуть отримати повноцінне виховання і турботу, якщо мають перед собою приклад гармонійних взаємовідносин між мамою і татом.

Формування культури належних взаємовідносин між чоловіком та жінкою  починається в  самій сім`ї і продовжується в школі й подальшому житті. Розуміння батьками особливостей чоловічої та жіночої енергій зумовлює особистісний підхід до виховання дівчат і хлопчиків: дівчат навчають чистоті, смиренню, вірності, вмінню смачно готувати, створювати і підтримувати затишок в домі, а хлопчиків — слухняності, співчуттю, самоконтролю, вмінню брати на себе відповідальність за свої вчинки.

Роздільне навчання в школі попереджує прояви розбещеності серед учнів. В юнацькому віці молодь дізнається про цінність цнотливості і целібату, неприпустимість статевих стосунків до законного шлюбу. Усвідомлення того, що кожна душа в матеріальному світі в результаті своєї благочестивої або гріховної діяльності разом з сім`ям батька потрапляє в лоно майбутньої матері допомагає кожному задуматися над своєю відповідальністю перед своїми майбутніми дітьми та розумінню ведення статевого життя тільки в рамках законного шлюбу.

Бажаючим створити міцну сім`ю, Київська духовна академія свідомості Крішни  пропонує курси “Сімейні взаємовідносини”, “Добра дружина” і “Справжній муж”. Тоді як Сімейний комітет допомагає їм знайти ідеальну пару відповідно до своїх індивідуальних особливостей. Цікаво, що серед сімей, створених за допомогою сімейного комітету, немає розлучень. Ті, хто вже створив сім`ю, мають можливість отримати кваліфіковану і своєчасну допомогу  у вирішенні своїх проблем в окремих для чоловіків і жінок клубах “Говардган” і “Ямуна”.

В кінці свого виступу, Абгінандана дас відзначив, що система своєчасної духовної освіти в свідомості Крішни, по формуванню культури взаємовідносин між чоловіком і жінкою, є визначальним фактором міцності й безпеки сім`ї, суспільства і самої релігії. Адже, релігія не може існувати без культури, яка є її упаковкою. Релігія без культури — це просто фанатизм.

В перерві роботи конференції, наш храм відвідали завідувач сектору у справах  релігій та національностей Управління культури та туризму Житомирської обласної державної адміністрації, Пивоварський Олександр Леонідович, та його заступник, Олена. Почесні гості отримали даршан Шрі Шрі Радга Мадгави та Шрі Шрі Гаура Нітай. Їх стисло ознайомили з основами філософії свідомості Крішни й відповіли на численні запитання. Під час відвідування гурукули гості були приємно вражені умовами, в яких навчаються і виховуються діти, а також високо оцінили те, що дівчатка і хлопчики навчаються окремо. Олександру Леонідовичу і пані Олені дуже сподобався Крішна-прасад. Гості  щиро подякували за гостинний прийом і, отримавши в подарунок книжки й маха-прасад, повернулися на конференцію.

 задати питання

ВВЕДІТЬ ВАШЕ ПИТАННЯ