Один з лідерів ІСККОН помолився на офіційній інавгурації президента США

З часів Джорджа Вашингтона, першого президента США, кожні чотири роки інавгурація нового або переобраного президента Америки супроводжується міжконфесійною молитвою. У цьому році на службі на честь інавгурації нового президента, Джо Байдена, вперше, взяв участь і представник Міжнародного товариства свідомості Крішни (ІСККОН).

Ануттама Дас, міністр зв’язку ІСККОН, приєднався до християн, євреїв, сикхів, мусульманам, корінним американцям і представникам інших релігійних традицій в президентській інавгураційній молитовній службі, яка включала молитви, читання, гімни і благословення.

«Для мене велика честь бути частиною цієї міжконфесійної інавгураційній молитовної служби від імені ІСККОН і ширшої індуїстської громади», – сказав Ануттама дас. «Як індуїст-Вайшнав, я глибоко вірю в необхідність того, щоб всі люди працювали спільно для загального блага, і пам’ятаю, що для успіху будь-якого зусилля або будь-якої нації нам потрібні благословення Бога, Господа Шрі Крішни».

Захід традиційно проходив у Національному соборі Вашингтона, округ Колумбія. Запис всієї служби можна подивитися ось тут – https://www.youtube.com/watch?v=wexV9kaFkVw

Д-р Тоні Аллен, президент Університету штату Делавер і генеральний директор Комітету з інавгурації президента, зазначив: «Національна молитовна служба – важлива традиція для нашої країни, яка підкреслює роль віри в і дає можливість задуматися про безпрецедентні проблеми, з якими ми стикаємося , вступаючи в нову главу Америки ».

ІСККОН всіляко підтримує міжконфесійний діалог і взаєморозуміння. Товариство проводить регулярні зустрічі з християнами-вайшнавами і мусульманами-вайшнавами в Вашингтоні,. Активно бере участь в міжконфесійних діалогах по всьому світу від Аргентини до Німеччини, Індії та Австралії. В офіційній заяві ІСККОН про Міжконфесійні відносини, зазначається: «Ми визнаємо, що жодна релігія не має монополії на істину, одкровення Бога чи наші відносини з Богом … Членів ІСККОН закликають ставитися з повагою до людей віри з інших традицій і бачити необхідність того , щоб люди різних віросповідань працювали разом на благо суспільства в цілому і для прославлення Бога».

 задати питання

ВВЕДІТЬ ВАШЕ ПИТАННЯ