Понад 100 тис рукописів, на основі журналу «Гауді» 19-го і 20-х століть, скоро стануть доступними онлайн

Оксфордський центр індуїстських досліджень, заснований в 1997 році, є визнаним незалежним центром Оксфордського університету. Під враженням від технічного досвіду і багатим сховищем Дослідницького центру Бгактіведанти, OCHS підписало меморандум про взаємодію, щоб створити сучасну вітрину і аналітичний інструмент для журналів «Гаудія» 19 і 20 століть.

Кращі вчені-інформатики, літописці та гуманісти з різних організацій об’єдналися, щоб виконати це гігантське завдання. Згодом, більше 100 000 рукописів будуть збережені і доступні кожному. Докладний план проекту доступний за посиланням: https://ochs.org.uk/database-project/.

Для BRC (Дослідницький центр Бгактіведанти) співробітництво з міжнародним дослідницьким центром по збереженню писань гаудія-ачаріїв є значним досягненням. Основний внесок BRC в цей проект – надання життєво важливих технологій і знань.
Команду BRC очолюють Пранава дас і Суманта Рудра дас, за підтримки Баларам ліли даса, Сіддха Харі даса (Сідхарт Чхабра), Сундара Гопали даса і Мадхава Кірана.

Цей проект буде запущений в жовтні з обраним набором журналів «Гаудія». Користувачі матимуть змогу переглядати, завантажувати, шукати і аналізувати ці тексти, щоб глибше зрозуміти настрій і розвиток місії гаудія-вайшнавів в 19-му і початку 20-го століть. Цей проект також об’єднає математиків гаудія під одним дахом для збереження всіх настанов наших шановних ачаріїв.

Лідери проекту шукають здібних і захоплених розробників, програмістів, UI, дизайнерів, щоб приєднатися до їх команді. Бажаючі можуть написати на sidc@umich.edu коротке повідомлення про свою історію роботи. Найближчим часом вони приймуть половину нових учасників.

 задати питання

ВВЕДІТЬ ВАШЕ ПИТАННЯ