Захист корів

Багато хто цікавиться, чому у ведичній і вайшнавській культурі захист корів має таке велике значення. Філософська причина проста: корову вважають однією з наших матерів, тому що вона дає нам молоко і таким чином підтримує наше здоров’я і добробут. Жодна цивілізована людина не завдасть шкоди своїй матері й не вб’є її, і Веди вчать, що брати молоко від корови, а потім убивати її – це те саме, що вбити свою матір. Так само бика вважають батьком, тому що бик традиційно допомагає обробляти землю, тож його потрібно поважати.

На фермах ІСККОН не вбивають ані корів, ані биків, ані телят. Ми вивчаємо інноваційні способи, як працювати з биками і задіювати силу, яку їм дав Бог, для служіння іншим у гуманних умовах і з любов’ю. Окрім молока, корови і бики також дають гній, сечу і компост, які цінні як добрива, є очищувальним засобом і біогазовим паливом. На фермах ІСККОН ці тварини живуть у корівниках (гошалах), де їх годують здоровою їжею і трепетно піклуються про них.    

Ми вважаємо, що захист корів – це найважливіший елемент захисту Землі. Згідно зі стародавніми ведичними текстами, корова є представницею Матері-Землі. І коли з коровою чи биком погано поводяться, Матір-Земля перестає давати людям свої дари.

 

Ми маємо піклуватися про тварин протягом усього їхнього життя

Ми маємо піклуватися про тварин протягом усього їхнього життя. Не потрібно планувати продати їх на бійню. Це захист корів. Крішна своїм практичним прикладом навчив нас надавати коровам повний захист, і це має бути головним завданням Нью Вріндавана. Вріндаван також відомий як Гокула. “Го” означає корова, а “кула” означає громада. Тому характерною особливістю Нью Вріндавана буде захист корів, і, роблячи це, ми тільки виграємо. Звичайно, в Індії корову захищено, і пастухи мають велику вигоду з цього захисту.

Лист Шріли Прабгупади до Хайагріви, 14 червня

Корисна інформація по захисту корів

Мінімальні стандарти захисту корів

Офіціальне бачення з питання розвитку сільского господарства і захисту корів

Цей документ відображає бачення Національної ради ІСККОН зони України-Молдови щодо питань сільского господарства та захисту корів.

 задати питання

ВВЕДІТЬ ВАШЕ ПИТАННЯ