Допомога нужденним і малозабезпеченим людям

«Служити іншим і робити добро»

Арістотель

Благодійний фонд “Їжа Життя” є некомерційною громадською організацією, мета якої — всіляка допомога нужденним і малозабезпеченим людям.

Проте ми прагнемо не просто до благодійної роздачі продуктів харчування і їжі. Перш за все, наша діяльність — це спроба протидіяти тенденціям насильства, які існують в сучасному суспільстві. Похила людина або дитина з тарілкою каші отримує те, що зараз у великому дефіциті, — турботу, любов і співчуття …

Все почалося в далекому 1972 році.

А. Ч. Бгактіведанта Свамі Прабгупада, ачар’я- засновник Міжнародного товариства свідомості Крішни, побачив дітей, яким для підтримки свого життя доводилося постійно битися з вуличними собаками за шматок хліба. Тоді він сказав:

«Подивіться, наскільки вони зголодніли. Господь — це наш батько. Там де є батько, діти не повинні голодувати. В радіусі 10 миль навколо наших храмів не повинно бути жодного голодного ».

Так в 1974 році Міжнародне товариство свідомості Крішни організувало спеціальну програму з роздачі безкоштовних обідів, яка згодом переросла в благодійний фонд «Їжа Життя» і на даний момент представляє широку всесвітню мережу локальних благодійних фондів.

В Україні благодійний фонд «Їжа Життя» почав свою діяльність в 1993 році, в Києві. Ініціатива була відразу підтримана місцевою владою, які надали в безоплатне користування фонду цілу столову. Згодом в Україні було відкрито понад 30 центрів безкоштовної роздачі їжі фонду «Їжа Життя». Найбільші з них в Києві, Дніпропетровську та Сімферополі.

Зараз в Києві щотижня ми розвозимо гарячі обіди для малозабезпечених киян на мікроавтобусі, а також регулярно проводимо щорічні благодійні акції.

Давно помічено, що коли хороші люди збираються разом, то допомагати легше, веселіше і ефективніше. Якщо і Ви бажаєте взяти участь в діяльності нашого фонду, дізнайтеся, як ви можете бути корисним, в розділі «Ваша активність в фонді»

«Час, в який ми живемо сповнений несподіванок і сюрпризів. Ми постійно отримуємо подарунки долі, які бувають приємні, а іноді й не дуже. Так чи інакше, життя — мінлива річ: якщо вам сьогодні щастить, то завтра все може кардинально змінитися…

Очевидно тільки одне: що посієш, те й пожнеш. Тому, якщо до вас приходять гроші, і ви допомагаєте тим, кому зараз вижити нелегко, то ви не тільки привносите позитивний баланс в систему цінностей в людському суспільстві, але і дбаєте про своє майбутнє. Адже рано чи пізно у кожного буде складна ситуація в житті, з якої, як правило, допомагає вийти лише чиясь безкорислива допомога і турбота.

Тому дозвольте мені з глибокою вдячністю вклонитися всім тим, хто допомагає знедоленим людям. Нехай удача супроводжує всім Вашим добрим справам».

З повагою,

президент Благодійного фонду «Їжа Життя» Микола Сахно

 

 

 задати питання

ВВЕДІТЬ ВАШЕ ПИТАННЯ